Om oss

Tarte flambée
- vår specialitet

Enkelt beskrivet är det fransk matlagning på tunn krispig surdegsbotten.
Med historia ifrån 1500 talet finns Tarte Flambéen med i Alsaceregionens matkultur, till en början ett sätt att säkerställa temperaturen i byns brödugn. På helgerna samlades byns kvinnor för att baka bröd för veckan i byns gemensamma ugn, temperaturen skulle vara tillräckligt hög för att brödet skulle få de egenskaper och smak som var önskvärd. För att inte slösa på dyrbart bröd kavlades tunna bröd ut för att snabbt kunna testa om temperaturen var fullgod, för att inte slösa på råvaror ville man naturligtvis nyttja testet till föda och olika toppings lades på. Klassiskt souterad lök eller senare fläsk med ost. Brödbaket blev till social händelse där Tarte flambéen blev till mittpunkt. Det har vi tagit fasta på när vi skapat våra tarter då vi finner det oerhört socialt att dela en enkel men fantastisk kreation som tarte flambée.

Öppettider

  1. mån - fre